Ellie, om mig och min mitt-i-livet-kris.

Prioriteringar: Barnvakt och Städfirma
Jag önskar att jag kunde prioritera bättre men jag vet inte hur. Jag vet inte hur jag ska kunna prioritera träning och mer tid för mig själv. Jag vet inte heller hur jag ska kunna prioritera mer tid med barnen. Det går inte ihop för mig. Om jag prioriterar mer tid med barnen blir det mindre tid över för mig själv. Oavsett vad det än gäller så handlar allt i slutänden om att jag vill ha mer tid över varje dag. Vardagarna består till stor del av att lämna och hämta barn och plugga, antingen hemifrån eller i skolan. Och mellan det så är det flera måsten. Måste ut med hunden, måste komma i tid till skolan, måste hämta barnen innan klockan 16:30. 
 
...Om jag hade pengar, alltså riktigt bra med pengar skulle jag utan tvekan anlita en städfirma. Tänk vad tid jag skulle kunna få över till annat. Slippa lägga en förmiddag eller eftermiddag på att städa och plocka ordning här hemma. Jag skulle också anlita en "dogwalker". Det skulle vara perfekt att ha någon som på vardagarna gick ut med hunden under lunchen. För min del skulle det innebära att jag kunde ta kortare lunch och sluta tidigare och hämta barnen tidigare. Och om jag nu hade bra med pengar skulle jag också ha anlita barnvakt med jämna mellanrum för att få mer tid med min sambo. Då skulle vi kunna unna oss att gå på bio och gå ut och äta på  restaurang, precis det som man så ofta känner att man skulle behöva, egentid och bara få vara med varandra för en stund.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Storhandla med mamma: Pepparkaksdeg och julpynt
Igår eftermiddag åkte jag och mamma iväg och handlade. Det blev en hel del inför första advent och till jul. Vi köpte bl.a pepparkaksdeg och pepparkakshus. Julkalender och julpynt. Det blev det också kökshandukar, godis och en hel del till. Det var väldigt mysigt att åka iväg bara med mamma. Lämna barnen hemma och få tid att bara vara i affären med mamma, handla i lugn och ro och slippa behöva hålla ordning på två barn. Nu ser jag fram emot lördag och söndag. Då ska vi julpynta och baka. Och barnen ska äntligen få sina adventskalendrar. Som jag längtat! Jag tror barnen kommer bli väldigt glada över sina kalendrar. För det är inga "vanliga" chokladkalendrar utan i år är det första året dom får varsin kalender med en överraskning i varje lucka. 
 
Tråkigaste ämnena just nu: Bröllopsplanering och graviditeter
Ett par ämnen som jag just nu tycker är det allra tråkigaste att läsa om är bröllopsplanering och graviditeter. Och husrenovering och byggprojekt! Inget av detta finner jag intressant eller underhållande att läsa. Mycket handlar självklart om att jag i dagsläget inte har några planer på varken bröllop eller hus. Graviditeter har jag gått igenom, två stycken helt skilda till och med. Men det ser jag ändå som ett avslutat kapitel. Jag tror inte det kommer bli några mer barn för mig, men man ska aldrig säga aldrig. Men något som jag däremot alltid uppskattar att läsa och tycker är intressant är det mesta som Lady Dahmer skriver om och Underbaraclara. Blondinbella följer jag också men det är med blandad förtjusning. Ibland blir jag fascinerad och ibland blir jag förskräckt över henne och hennes liv. Men de tre är i alla fall mina favoriter som jag läser dagligen.